"Хто колядує найкраще"

Василь БЕДЗІР
28 грудня 2012

СВЯТО НАБЛИЖАЄТЬСЯ. Закарпатські словаки першими розпочали вертепні дійства. Колядницькі пісні що радуватимуть християн на Святвечір, зазвучали на обласному святі закарпатських словаків. 

Уміння колядувати показали 12 колективів із сіл Анталовці, Глибоке і Сторожниця Ужгородського, Тур’ї Ремети Перечинського, Кольчине Мукачівського районів, селищ Середнє і Великий Березний, а також міст Перечин та Ужгород. В усіх цих населених пунктах компактно проживають закарпатські словаки.

Учасників привітали Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова, голова культурно-освітньої організації «Матіци словенської» у Закарпатті Йосип Гайніш та очільник такої самої організації в сусідньому словацькому місті Міхаловце Марія Кушнірова, Почесний консул Словацької Республіки в Ужгороді Іван Шуфрич.

За підсумками огляду-конкурсу кращими словацькими колядниками визначено виконавців із сіл Анталовці і Тур’ї Ремети, а також із перечинської гімназії. Першим місцем серед виконавців колядок удостоєно ансамбль «Словенка» з дитячої школи мистецтв Середнього. Театралізована різдвяна сценка найкраще вдалася учням загальноосвітньої школи цього  самого селища. Всі отримали цінні подарунки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua