"Хто очолить Укрспирт?"

23 вересня 2015

Понад 1000 працівників 25 підприємств (з 41, — Ред.), що входять у держкорпорацію «Укрспирт», звернулися до керівництва країни з проханням виключити зі списку кандидатів на посаду директора цієї держкомпанії трьох претендентів — Анатолія Далибожика, Григорія Тріпульського і Ніну Гаркаву. Листи адресовано Президенту України П. Порошенко, прем'єр-міністру України А. Яценюку, міністру аграрної політики і продовольства А. Павленку та іншим профільним членам Кабміну.

Члени трудових колективів ДП «Укрспирт» обґрунтовують свою позицію тим, що Ніна Гаркава і Анатолій Далибожик не повинні взагалі брати участь у конкурсі з тієї причини, що є факти неправомірних дій обох згаданих осіб і судимість одного з них. З цієї ж причини попередній конкурс, оголошений навесні 2015 року, вже був скасований.

Крім інших фактів зловживань, у зверненні повідомляється, що в 2011 році Анатолій Далибожик був засуджений за ч. 2 ст. 367 КК України, але у зв'язку з амністією уникнув покарання.

У зверненні повідомляється, що за результатами ревізії Івано-Франківського ОДОСП, який очолювала Ніна Гаркава, були порушені, зокрема такі кримінальні провадження: за фактом за ч. 2 ст. 364 КК України (протиправний відпустк підакцизної продукції), за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Стосовно Григорія Тріпульського висловлені побоювання щодо його зв'язку з «одеським олігархом Борисом Кауфманом» і браку в його конкурсній пропозиції виразних ідей з приводу реформування підприємства. До того ж, під час співбесіди з конкурсною комісією при Мінагрополітики Трипульський заявив про плани створити внаслідок приватизації ДП «Укрспирт» приватну спиртову монополію в інтересах згаданого вище бізнесмена, стверджується у зверненні.

«Такі особи, як Гаркава Н., Далибожик А. і Тріпульський Г. просто не мають морального права претендувати на керівну посаду і очолювати таке стратегічно важливе підприємство, як ДП «Укрспирт». Призначення хоча б одного з них однозначно означатиме зраду національних інтересів», — сказано в резюмувальній частини звернення, направленого вищим керівникам України.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua