"Хто поспішить, той заощадить"

Любомира КОВАЛЬ
19 листопада 2015

Українцям, які встигнуть оформити субсидію протягом двох місяців від початку опалювального періоду, її перерахують на весь цей час.

Днями певна частина українців уже отримала перші в цьому опалювальному сезоні комунальні платіжки, де у графі «Оплата за опалення» вже не нуль, а чималенька сума. І тема субсидій знову для багатьох родин виходить на перший план. Тож для тих, хто ще й досі не встиг оформити їх, у Міністерства соціальної політики є обнадійлива новина.

— Cім’ям, які вперше звернулися по субсидію протягом двох місяців з початку опалювального періоду (зокрема у Києві — до 10 грудня 2015 року, оскільки опалювальний період розпочався в столиці з 10 жовтня 2015 року), субсидію призначають не з дня подачі заяви, а від самого початку опалювального періоду. Таким чином, якщо сім’я, яка ще й досі не змогла або не встигла звернутися по субсидію, відвідає з цього питання управління соцзахисту за місцем проживання до 10 грудня включно, субсидію вона отримуватиме на весь опалювальний сезон, починаючи з жовтня 2015 року, — повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін під час брифінгу, який передував урядовій «гарячій лінії».

Він також зазначив, що Мінсоцполітики питання отримання субсидій українцями моніторить щотижня. Отже, на 13 листопада 2015 року субсидію отримують у 5,8 раза більше сімей, ніж в аналогічному періоді 2014 року, загалом — майже 4,3 мільйона (з урахуванням призначених до 1 травня 2015 року). З них за новим порядком субсидії призначено майже 4,2 мільйона родин. 320 заяв перебувають на розгляді в управліннях соціального захисту. Найбільша кількість сімей, які одержують субсидію, — у Дніпропетровській (315,3 тисячі), Львівській (274,2 тисячі), Харківській (267,2 тисячі), Полтавській (256,5 тисячі), Сумській (227,1 тисячі), Вінницькій (218,2 тисячі) та Донецькій (200 тисяч) областях. При цьому найменший відсоток опрацьованих документів в Одеській (80,1%), Чернівецькій (84,2%) та Дніпропетровській (88,8%) областях.

Тож завдання, яке ставило перед собою міністерство, — залучити до кінця року до програми субсидій 4,5 мільйона родин по всій Україні, нині вже виконано майже на 95%. Заступник міністра висловив сподівання, що за тиждень-два його таки буде виконано на всі 100%.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua