" Іллічівський порт приваблює партнерів"

20 червня 2015

Іллічівський морський торговельний порт та міжнародна агропромислова корпорація SouffletNegoce S.A. реалізують інвестиційний проект з побудови сучасного зернового термінала. Учора відповідний меморандум підписали директор порту Юрій Крук та представник компанії SouffletNegoce S.A. Жан-Марк Філуз у присутності міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка та міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.

Компанія-інвестор планує звести сучасний перевантажувальний зерновий комплекс шляхом капітальної реконструкції одного з критих складів з прилеглими територіями поблизу причалу, що перебуває на балансі порту. Загальний обсяг запланованих інвестицій становитиме 100 мільйонів доларів. Потужність термінала — 100 тисяч тонн зерна одночасного зберігання, а можливість відвантаження зерна перевищує 1 мільйон тонн на рік.

Метою такого співробітництва є розвиток логістики, модернізація інфраструктури морського транспорту України, виконання стратегії розвитку експорту зернових та розширення зовнішніх ринків України.

Це лише перша черга великого проекту. Друга передбачає модернізацію інфраструктури зі зберігання зерна. Загалом на базі Іллічівського порту підготовлено 12 інвестиційних майданчиків, зацікавленість якими вже висловили 25 українських та іноземних компаній. Якщо інвестиційні проекти буде реалізовано, можна розраховувати на інвестиції обсягом до 1 мільярда доларів та збільшити потужність порту на 24 мільйони тонн.

Олексій Павленко вважає, що підписання меморандуму — це позитивний сигнал для іноземних інвесторів, який свідчить про те, що нині саме той час, коли цікаво вкладати кошти в український аграрний сектор. Він підкреслив, що такі спільні проекти вкрай важливі і сприяють підвищенню експортного потенціалу держави, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства. Адже зараз Україна — один із лідерів експорту зернових культур: цього року експортовано рекордні 34 мільйони тонн зернових.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua