"Імпортери ліків готові до ліцензування з 1 березня"

13 лютого 2013

ЛІЦЕНЗІЇ. Основні імпортери лікарських засобів висловили готовність до впровадження ліцензування імпорту з 1 березня.

Про це УКРІНФОРМу повідомили у Державній службі України з лікарських засобів, посилаючись на результати наради за участю п'яти основних імпортерів ліків та представників провідних виробників іноземних ліків.

«У процесі обговорення імпортери заявили, що процедура ліцензування імпорту ліків для них цілком зрозуміла та прийнятна, оскільки вона вже досить давно працює на території Європейського Союзу, а питання отримання цієї ліцензії в Державній службі України з лікарських засобів за спрощеним порядком - лише на підставі виключно заяви - цілком зрозуміла та проста. Тому вони не мають сумнівів у тому, що всі імпортери лікарських засобів, хто матиме таке бажання, отримають цю ліцензію», - йдеться в повідомленні.

Провідні імпортери ліків також поінформували про те, що мають на складах запаси ліків на 3-4 місяці, тож країна буде цілком забезпечена ліками іноземного виробництва.

Держлікслужба України як орган ліцензування повідомила, що працюватиме у вихідні 2 та 3 березня для якнайшвидшого відпрацювання заяв та видачі ліцензій з імпорту лікарських засобів. «Провідні дистриб'ютори отримають ці ліцензії у перші ж дні березня», - запевнили у відомстві.

У Держлікслужбі України нагадали, що п'ять провідних національних дистриб'юторів забезпечують постачання 90% ліків до аптечних та лікувальних закладів України. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua