"Інфляцію в 2013 році очікують на рівні 5,9%"

24 травня 2012

НОРМОТВОРЧІСТЬ. Верховна Рада ухвалила постанову «Про основні напрями бюджетної політики на 2013 рік». Серед основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2013 рік є утримання граничного обсягу дефіциту державного бюджету в межах 0,8 —1 відсотка валового внутрішнього продукту. Також передбачено утримання обсягу державного боргу на економічно безпечному рівні — не більш як 25 відсотків ВВП.

Постановою передбачено надання державних гарантій в обсязі не більш як 1% ВВП для реалізації виключно інвестиційних та інноваційних проектів, що мають стратегічне значення та реалізація яких сприятиме розвитку економіки України.

Відповідно до документа, номінальний валовий внутрішній продукт становитиме 1687,8 млрд грн; темпи зростання ВВП — 104,5%; індекс споживчих цін (грудень до грудня попереднього року) — 105,9%; індекс цін виробників (грудень до грудня попереднього року) — 106,3%; фонд оплати праці найманих працівників і грошового забезпечення військовослужбовців — 505,8 млрд грн; рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці, — 7%, повідомляє УНІАН.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua