"Інформація - це гроші"

4 червня 2011

ТЕХНОЛОГІЇ

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив уряду взяти під контроль розробку закону про підтримку ІT-індустрії і винести його на розгляд Верховної Ради до завершення поточної сесії. Це прозвучало під час його зустрічі з представниками сфери ІT-технологій.

Зараз цей законопроект проходить обговорення у міністерствах і відомствах і готується до першого читання. Сторони, що беруть участь у його опрацюванні, намагатимуться підготувати перше читання документа в парламенті до канікул. Остаточно винести закон для ухвалення передбачається у вересні.

Представники сфери ІT-технологій зазначили, що закон запровадить єдині "правила гри" на ринку цих технологій і дасть змогу розвивати галузь, в якій зараз працюють понад 200 тис. осіб. До слова, з початку поточного року тут зафіксовано приріст виробництва на 30%, обсяги реалізації продукції становлять 1,5 млрд доларів на рік.

Крім того, Микола Азаров пообіцяв підтримку просуванню української ІT-галузі за кордоном під час візитів, зустрічей і форумів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко зазначив, що 8 червня на Всесвітньому економічному форумі у столиці Австрії вже буде презентовано інноваційні інформаційні технології України. За дорученням Прем'єр-міністра Миколи Азарова Володимир Семиноженко очолив новоутворену робочу групу, яка займатиметься питаннями ІT-галузі.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua