"Інновації замінять дорогий газ"

23 травня 2012

ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ. Україна має найсучасніші розробки в галузі енергоефективності. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров після відвідання Інституту технічної теплофізики НАН України та виставки «Енерго- та ресурсозабезпечення».

Під час ознайомлення з розробками інституту главі уряду представили програму, яка охоплює 24 регіони України. Її реалізація дасть державі змогу зекономити 4 млрд кубометрів природного газу на рік. Однак для її виконання необхідно вкласти 24 млрд грн.

Тому Прем’єр-міністр поставив перед науковцями і керівництвом Інституту завдання вдосконалити цей документ, зокрема в частині максимального здешевлення при запровадженні таких технологій. При цьому він підкреслив, що серійне виробництво енергозберігаючого обладнання знизить його вартість.

Там, де можливо, необхідно максимально запроваджувати енергозберігаючі технології та максимально скорочувати споживання газу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. «Енергозберігаючі технології слід запроваджувати в житлово-комунальному господарстві, бюджетній сфері, промисловості, — всюди, де можна скорочувати споживання дорогого російського газу, необхідно реалізовувати такі технології», — зазначив Микола Азаров.

Він також підкреслив, що уряд приділяє питанням енергоефективності, енергозбереження максимальну увагу, нагадавши: ті, хто запроваджує енергоощадні технології, звільняються на 10 років від сплати податку на прибуток.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua