"Іноземці «заглиблюються» в Україну"

Микола ШОТ
23 сiчня 2013

ЕКСПОЗИЦІЯ. Протягом шести тижнів у Тернополі перебувало 16 юнаків і дівчат з Мексики, Бразилії, Сингапуру, Чилі, Південної Африки, Болгарії. Молоді іноземні стажери знайомилися з культурними, архітектурними та природними принадами обласного центру. Вони знімали місто на фото- і відеокамери, писали про нього й усі ці матеріали розміщували на сайтах і блогах своєї країни. Це відбувалося в межах міжнародного проекту «Ознайомтеся з Україною».

У Тернополі для іноземних волонтерів організували фестиваль української культури. Тут вони могли ознайомитися з традиціями та звичаями нашого народу, послухати пісні, подивитися танці й, безперечно, скуштувати національних страв.

Яким побачили Тернопіль в об’єктиві учасники міжнародного проекту? Про це жителі та гості обласного центру могли дізнатися, прийшовши на фотовиставку в Український дім «Перемога». Чилієць Франциско Ріосеко цього року закінчує коледж і здобуде фах дизайнера. Мовить, що дуже хотів на власні очі побачити Україну. Спочатку він побував у Донецьку, а потім обрав Тернопіль. Місто над Серетом вразило його «щирістю й привітністю людей, чистотою вулиць, розміреним і спокійним життям, а ще ставом і парками». Про все це він пише своїм співвітчизникам, надсилає світлини. Любить знімати тихі, непримітні, на перший погляд, міські куточки, а також національні святкування. А от Тан Вінд Да із Сингапуру, навпаки, подобається фіксувати на фотокамеру людні місця та церкви. Для експозиції із численних знімків, зроблених у Тернополі,  вона вибрала тернопільські храми.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua