"Іноземні фани залишають Львів і Харків"

18 червня 2012

ЄВРО-2012. Іноземні вболівальники залишають Львів і Харків, де матчів чемпіонату Євро-2012 більше не буде. Німці, данці, голландці і португальці задоволені українською гостинністю, передає ТСН.

У Львові цими днями була рекордна кількість фанів – одних німців на стадіоні у неділю, під час матчу Німеччина-Данія було до 15 тисяч, а у місті близько 25 тисяч. Данців і португальців було менше, але рахунок теж йшов на тисячі. У місті можна було спостерігати численні машини з  німецькими номерами,а  також кілька десятків трейлерів – «будинків на колесах».

Цікаво, що багато німецьких та данських фанів оселилися у Польщі, а на матчі їздили до Львова. Причиною цього стало те, що в Україні не завжди була можливість забронювати готельні номери. Натомість, за словами вболівальників, на їхню користь зіграло те, що після першого матчу Німеччина-Португалія 9 червня ціни у приватників дещо впали.

Як повідомляється, вболівання на останньому матчі пройшло без інцидентів, до лікарні або міліції ніхто з іноземців не потрапляв. Наразі німці та данці масово залишають місто.

У Харкові переважну  кількість іноземних фанів складали голландці (окрім них були португальці і трохи німців). Близько 10 тисяч фанів з Нідерландів залишилися вкрай задоволеними гостинністю і самими українцями. Як розповів кореспонденту ТСН один з вболівальників, він просто у захваті, і коли повернеться на батьківщину, першим, про що розповість, будуть українські люди.

Частина фанів залишила місто ще напередодні ввечері, після матчу Португалія-Нідерланди. Частина – у понеділок вранці. Між тим, далеко не всі голландці залишають Україну. Дехто з них, як вдалося дізнатись, відправиться до Криму – мовляв, багато про нього чули, і розпланували свою відпустку, щоб потрапити і туди. Дехто вже вирушає до Києва. А є й такі, хто планує півроку подорожувати Європою і встигнути на Олімпіаду у Великобританії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua