"Іноземний дипкорпус оновився"

11 грудня 2015

У Києві відбулася ротація іноземних послів.  Президент України Петро Порошенко  прийняв вірчі грамоти від послів Швейцарської Конфедерації Гійома Шойрера, Республіки Молдова Руслана Болбочана, Албанії  Шпреси Курети, Ірландії Чарлза Шихана, Республіки Чилі Альфредо Гарсіа Кастельбланко, Східної Республіки Уругвай Пабло-Ернесто Шейнер-Корреа, повідомляє прес-служба глави держави.

Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Гійом Шойрер заявив Петрові Порошенку про готовність його країни і надалі допомагати Україні. Фото з сайту president.gov.ua

Основну увагу під час зустрічі з новим послом Швейцарії Петро Порошенко приділив обговоренню подальших контактів двох країн у межах ОБСЄ у контексті врегулювання ситуації на Донбасі та захисту прав українців в анексованому РФ Криму. Гійом Шойрер заявив про готовність його країни збільшити вдвічі обсяг гуманітарної та технічної допомоги Україні на період 2015—2018 років. Він зазначив, що для Берна залишається пріоритетом активна участь Швейцарії у Моніторинговій місії ОБСЄ на Донбасі, і 16 представників його країни активно працюватимуть задля мирного врегулювання ситуації у складі цієї місії.

Під час бесіди з послом Молдови обговорювали окремі аспекти придністровського врегулювання та роль Києва і Кишинева в гарантуванні регіональної безпеки, а також важливість координації зусиль на євроінтеграційному напрямі. 

Обговорюючи з послом Албанії (за сумісництвом) Шпресою Куретою питання європейської інтеграції, Президент України відзначив схожість пріоритетів у зовнішній політиці наших двох країн. «Розвиток економічного потенціалу, включно з підписанням договору про зону вільної торгівлі між Албанією та Україною, може бути гарною відповіддю на глобальні виклики, які постали перед нами», — сказав Президент.

Ірландія надає послідовну підтримку Україні в питанні захисту територіальної цілісності та реалізації Угоди про асоціацію з ЄС, наголосив Петро Порошенко на зустрічі з послом Чарлзом Шиханом. Глава держави закликав ірландських інвесторів звернути увагу на потенціал українського ринку, який з наступного року відкриє для них зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua