"Інсталяційні системи для ванних кімнат"

17 листопада 2015

Сучасне життя стрімко змінюється. Через глобальне потепління клімат і погода стають іншими, не такими, які запам’яталися нашим батькам. Міняється і наш побут. Нові будинки перетворюються на архітектурні ретро-шедеври, їх утеплюють енергозберігаючими матеріалами, облицьовують глянцевою цеглою, мозаїкою, різнокольоровою штукатуркою, а в квартирах встановлюють індивідуальне опалення, підвісні стелі і багато інших дизайнерських фішок. Ще чверть століття тому про таке було годі мріяти.

Нині навіть звичайна ванна кімната набуває нового значення. У квартирі чи в будинку вона стає острівком насолоди, де можна зняти стрес та відпочити. А усе завдяки новим технологіям. Частіше за все у сучасному дизайні ванних кімнат використовують навісну (консольну) сантехніку. Основний її принцип: заховати все зайве, зробити приміщення естетичним і комфортним. Зручно розмістити сантехніку стало можливим завдяки системам інсталяції. Це не тільки дозволяє змінити непривабливий вигляд приміщення санвузла чи ванної кімнати, але й дає змогу встановити цільові пристрої в будь-якому місці. При цьому, простір приміщення буде використано максимально раціонально і зручно.

Сучасні інсталяційні системи призначені для закріплення, а також прихованого розміщення будь-якого сантехнічного виробу в системі каналізації та водопостачання, як в окремій, так і в загальній інтегрованій площі. Це складні конструкції, які міцно кріпляться до стіни і підлоги. І вже всередину неї інтегрують обладнання і пристрої, у тому числі і зливний бачок, якщо йдеться про унітази. Такі системи вдало приховують поверхню підлоги, яка не використовується, нерівні кути тощо. Зрештою вдається уникнути забруднення ванної кімнати. У приміщенні легше дотримуватися правил гігієни, процес прибирання істотно спрощується.

Використання систем інсталяції дає низку переваг. Можна встановити і закріпити сантехніку підвісного типу максимально надійно, незалежно від матеріалів перекриття і стін. Конструкція має невелику глибину, що дозволяє заощадити простір у ванній кімнаті. Можна приховати неестетичні комунікаційні елементи за фінішною обробкою, розширити діапазон рішень планування санвузлів.

Системи інсталяції поділяються на блокові і рамкові. Рамкові інсталяції - це металеві конструкції, на яких встановлюється арматура: фітинги, труби, запірні пристрої тощо. Вони закріплюються в чотирьох точках на стіні і на підлозі. Блокові інсталяції - це прості конструкції, які монтуються на несучі стіни. Ці системи складаються зі зливного бачка, кріпильних елементів, каналізаційної та водопровідної арматури.

При обладнанні ванної кімнати з нуля і при модернізації вже існуючого простору інсталяційні системи дозволять встановити сантехнічне обладнання без зайвого клопоту. Рами вбудовуються у перегородки або встановлюються впритул до капітальної стіни або перегородки. Не потрібно витрачати час і кошти на видалення зі стін старої облицювальної плитки. Рама міцно фіксується на місці в процесі будівельних чи ремонтних робіт, а потім закривається стіною.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua