"Інтернати Черкащини перевели на енергоощадне обладнання"

Роман КИРЕЙ
16 липня 2015

У розпал літа в інтернатних закладах та стаціонарних відділеннях терцентрів соціального захисту Черкащини тривають будівельні та ремонтні роботи. Приміром, у Жовтневому та Гельмязівському психоневрологічних інтернатах утеплено 2200 квадратних метрів стін житлових корпусів поліфасадною плиткою, модернізовано котельні у Малостаросільському, Жовтневому, Стеблівському та Чехівському інтернатах. У Будищенському інтернаті частково реконструйовано теплотрасу та котельні, встановлюють енерго ощадні котли.

Під час капремонту в Звенигородському будинку-інтернаті замінено вікна та двері. На часі — заміна електродвигуна насосної станції на енергоощадний. У Стеблівському будинку-інтернаті відремонтовано та облаштовано 37 житлових кімнат, встановлено 56 металопластикових вікон та 22 дверей, твердопаливний котел для забезпечення гарячою водою.

Активна робота триває і в стаціонарних відділеннях територіальних центрів. Так, за рахунок субвенції Великохутірської сільської ради Драбівського району в стаціонарному відділенні замінено 14 вікон. У Богодухівському стаціонарному відділенні Чорнобаївського району працівники місцевого господарства побудували ще одну котельню за кошти спонсорів та придбали піролізний котел тощо.

— Нові піролізні котли надійні та енергоефективні, — каже директор Чехівського психоневрологічного інтернату Дем’ян Свищ, — адже працюють на різних видах палива — від відходів деревини до вугілля. Торік завдяки цим котлам наш інтернат зекономив близько ста тисяч гривень. Також замінили всі електродвигуни котельні та підсобного господарства на енергоощадні. Тож заощадили електроенергії на більш ніж 50 тисяч гривень. 

Як засвідчив аналіз, у соцзакладах постійно підтримують режим економного споживання енергоносіїв. Так, цього року їх споживання порівняно з минулим значно зменшилося. Зокрема теплопостачання — на 30%, електроенергії — на 1,5%, і на 14% — природного газу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua