"Інтернет допоможе власникам землі"

11 травня 2012

НОВАЦІЇ. Держземагентство для того, щоб істотно спростити і в кардинальний спосіб поліпшити обслуговування громадян, вживає низку заходів. Зокрема вже протягом півроку діє принцип «єдиного вікна», електронний документообіг та електронна база даних, наголосив під час брифінгу в Кабінеті Міністрів голова відомства Сергій Тимченко.

З одного боку, автоматизація надає всім процесам прозорості — в електронних і відсканованих документах складніше поміняти дані, адже кожен вхід авторизований. З іншого боку, автоматизація скорочує   спілкування громадян із чиновниками, а отже, зводить до мінімуму випадки вимагання та хабарництво.

«Прийнятий Закон «Про Державний земельний кадастр», який набирає чинності з 2013 року, кардинальним способом змінить ситуацію в питаннях земельних відносин: з наступного року всі районні управління Держкомзему переходять на новітнє програмне забезпечення, що сприятиме прискоренню і завершенню автоматизації всіх процесів», — повідомив Сергій Тимченко.

Крім того, після набрання чинності законом зійдуть нанівець випадки затягування видачі держактів, інших документів, адже цей закон чітко встановлює терміни видачі документів, а їх недотримання вважатиметься адміністративним порушенням з боку чиновника і обкладатиметься штрафами.

Не чекаючи вступу в силу закону про кадастр, Держземагентство нині продуктивно працює над удосконаленням і прискоренням процесів реєстрації. Вже нині фахівці розробляють механізми, які уможливлять оплату й отримання послуг через Інтернет. Це стосується як різних довідок, так і можливості узгодження та перевірки технічної документації, повідомляє прес-служба Державного агентства земельних ресурсів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua