"«Інтернет партія України» стала 190-ю партією"

15 вересня 2011

ПАРТІЙНІ СПРАВИ. В Україні зареєстровано чергову політичну партію - «Інтернет партію України» на підставі рішення Установчого партз’їзду, який відбувся 10 червня 2011 року. «Інтернет партія України» стала 190-ю партійною організацією, зареєстрованою в країні. Про це повідомляє прес-центр Міністерства юстиції України.

Своєю метою партія визначила участь у розбудові суверенної, правової, соціально-орієнтованої держави та сприяння формуванню і вираженню політичної волі громадян щодо побудови незалежної суверенної демократичної держави, утвердження умов вільного розвитку особистості, захисту прав і свобод людини.

Очолив організацію, як повідомили у самій партії, Дмитро Голубов.

Нагадаємо, що партію з аналогічною назвою було зареєстровано в Міністерстві юстиції 26 березня 2010 року. У травні 2011 року Мін’юст анулював реєстраційне свідоцтво Політичної партії «Інтернет партія України».

Анулювання було здійснене відповідно до Закону України «Про політичні партії в Україні» на підставі постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 2 березня 2011 року. Позовні вимоги вмотивовані тим, що політична партія «Інтернет партія України» протягом шестимісячного терміну не утворила та не зареєструвала свої обласні, міські, районні організації у більшості областей України, містах Києві, Севастополі та Автономній Республіці Крим, чим порушила вимогу ч.6 ст. 11 Закону України «Про політичні партії в Україні».

ДОВІДКА. Згідно із Законом «Про політичні партії в Україні» діяльність партії може здійснюватися лише після її реєстрації.

Політична партія є добровільним об’єднанням громадян - прихильників певної загальнонаціональної програми суспільного розвитку. Партії сприяють формуванню і вираженню політичної волі громадян, беруть участь у виборах та інших політичних заходах.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua