"Інтернет виводить зі стану депресії"

11 червня 2012

ІНТЕРНЕТ-ТЕРАПІЯ. Швейцарські вчені з'ясували, що позбутися депресії допомагає Інтернет.

Завдяки Інтернету лікарі можуть дистанційно практикувати на пацієнтах психодинамічну терапію, повідомляють іноземні ЗМІ.

В експерименті вчених взяли участь дві групи пацієнтів. Одна з них проходила курс психодинамічної терапії через зв'язк в Інтернеті, друга - традиційним способом. Через 10 тижнів з'ясувалося, що позитивний ефект лікування у першій групі куди більш виражений, ніж у другій. Симптоми депресії істотно знизилися і пацієнти почували себе добре без додаткової допомоги протягом 10 місяців як мінімум.

«У порівнянні з антидепресантами й іншими методами лікування депресії саме психодинамічна Інтернет-терапія показала кращі результати», - розповів доктор Роберт Юханссон з Лінчепінгського університету.

Причому такий вид лікування відноситься до самостійного. Пацієнти просто отримують матеріали з Інтернету, а з терапевтом спілкуються раз на тиждень протягом 10 хвилин по електронній пошті. Великим плюсом такої методики є можливість допомогти більшій кількості хворих, адже дистанційна робота займає менше часу у лікаря і той здатний вилікувати більше пацієнтів. 

ICTV



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua