"Інвалідам полегшили користування автівками"

2 листопада 2012

СПРОЩЕННЯ. Кабінет Міністрів своєю постановою вніс зміни до Порядку забезпечення інвалідів автомобілями — з метою його удосконалення. Проект відповідного документа підготували фахівці Мінсоцполітики.

Так, людям з інвалідністю надано можливість за їхнім бажанням переоформляти безкоштовно у власність автомобілі, якими вони користуються, після закінчення десятирічного терміну експлуатації. Це стосується як придбаних за державні кошти автомобілів, так і отриманих  як гуманітарну допомогу.

Також врегульовано норму про обов’язкову реєстрацію членів сім’ї, яким передається керування автомобілем в Україні, і уточнено  чинну норму пункту 15 Порядку щодо повернення інвалідові частини сплачених за автомобіль (7 або 30% з урахуванням ступеня зносу машини) коштів під час його дострокового повернення державі. Наприклад, під час влаштування до будинку-інтернату, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Крім того, змінами передбачено надання права користування автомобілем двом членам сім’ї для інвалідів війни та інвалідів І групи з числа учасників ліквідації  наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. (Як відомо, нині таке право надається лише одному членові  сім’ї. І в разі перебування його в лікарні або у відрядженні інвалід не може скористатися автомобілем за допомогою іншого члена сім’ї).

А ось норму про визначення Кабінетом Міністрів марки автомобілів, які закуповує для інвалідів держава, із Порядку вилучено, оскільки вона суперечить Закону України «Про здійснення державних закупівель». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua