"Інвестиції не визнають формальностей"

16 травня 2012

ПОЗИЦІЯ

Перший віце-прем’єр-міністр наголошує на неприпустимості перепон для іноземного бізнесу

Уряд не повинен ставитись до проблем іноземних інвесторів в Україні формально. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час наради з обговорення актуальних проблем європейської інтеграції.

«Кабінет Міністрів проводить системну роботу, спрямовану на поліпшення інвестиційного клімату в Україні. Тим не менш, щодня до нас надходять численні скарги та нарікання з боку представників європейського бізнесу, які вклали свої капітали в економіку України і систематично стикаються з проблемами, які перешкоджають нормальному функціонуванню та розвитку їхнього бізнесу. Надійшла скарга від інвестора — працюйте над її вирішенням. Формальне ставлення до таких питань неприпустиме», — наголосив перший віце-прем’єр. Крім того, він заявив, що уряд повинен зняти проблеми, які не дають змоги потенційним інвесторам приймати позитивні рішення щодо здійснення капіталовкладень в економіку України. Валерій Хорошковський поставив жорстку вимогу перед міністерствами ефективно та швидко розв’язувати проблеми іноземного бізнесу у сфері адміністрування податків, нарахування та збору митних платежів, сертифікації, ліцензування прав інтелектуальної власності, захисту добросовісної конкуренції тощо.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра, у нараді взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства закордонних справ, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державної митної служби, Державної податкової служби та інші.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua