"Інвесторам створять кращі умови"

5 сiчня 2013

ПЕРСПЕКТИВА. Постійне вдосконалення корпоративного управління, як основного механізму захисту прав інвесторів, є ключовим завданням уряду та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). На цьому наголосив голова Нацкомісії Дмитро Тевелєв, коментуючи схвалення Кабінетом Міністрів проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення діяльності акціонерних товариств)».

За словами Дмитра Тевелєва, документом планується врегулювати чимало питань, серед яких — зміни до надання регулярної інформації, вдосконалення механізму проведення загальних зборів акціонерів (зокрема в проекті закону передбачено можливість проведення заочного голосування на загальних зборах акціонерного товариства). Також серед новацій документа — врегулювання функціонування корпоративного секретаря, механізмів перетворення акціонерних товариств та вдосконалення процедури ринкової оцінки вартості цінних паперів, у тому числі тих, що підлягають викупу в акціонерів.

Як повідомляє прес-служба НКЦПФР, прийняття закону сприятиме покращенню рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах та зробить такі підприємства більш прозорими та відкритими, а як наслідок —значно привабливішими для інвесторів.

«Завдяки таким змінам ми наближаємося до європейських стандартів. Тим самим створюємо сприятливий інвестиційний клімат для комфортного інвестування в економіку України», — зазначив Дмитро Тевелєв.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua