"Інвестори з видобутком газу не затягуватимуть"

15 вересня 2012

ВУГЛЕВОДНІ. Прем’єр-міністр Микола Азаров готовий взяти участь у закладенні першої свердловини з видобутку природного газу на Олеському родовищі, який здійснюватиме компанія Chevron. Про це він заявив у ході зустрічі з представниками компанії.

«Ми вітаємо участь компанії Chevron у розвідці та подальшій експлуатації наших родовищ. Ми зараз очікуємо від вас енергійних кроків у реалізації цього проекту», — запевнив Микола Азаров. При цьому розробка та початок видобутку вуглеводнів мають проходити максимально безпечно, з мінімальними наслідками для довкілля.

У свою чергу, генеральний менеджер компанії Chevron Onshore Europe Дерек Магнесс привітав Прем’єр-міністра з прозорим, абсолютно справедливим проведенням тендерів і зазначив, що компанія також велику увагу приділяє гарантуванню безпеки при видобутку вуглеводнів: «Я хочу привітати уряд з тим, що успішно пройшли останні три тендери. Вони були надзвичайно відкритими і прозорими і вказують на те, що в Україні створено справді сприятливий інвестиційний клімат. Chevron готовий над?зви?чайно швидко перейти до видобутку першого газу. Ми працюватимемо швидко і безпечно у партнерстві з урядом».

Прем’єр-міністр запевнив, що всі легальні процедури для реалізації цього проекту буде здійснено у стислі терміни.

Україна також направить до США групу фахівців для ознайомлення з технологіями безпечного видобутку газу, які застосовує компанія Chevron на діючих родовищах. «Ми хочемо відправити у США групу наших фахівців, які зможуть вивчити всі ризики на родовищах, що вже експлуатуються», — наголосив Микола Азаров та попросив керівництво компанії посприяти у цьому.

За його словами, ці фахівці представлять уряду докладний звіт, який обов’язково буде публічним. А Дерек Магнесс пообіцяв допомогу з боку компанії в організації такого візиту та запевнив, що українським експертам буде надано всю необхідну інформацію.

«Компанія Chevron завжди проводить видобуток вуглеводнів так, щоб це було абсолютно безпечно, та використовує технології, що дають змогу працювати безаварійно та абсолютно безпечно для довкілля», — наголосив він. Крім того, фахівець зазначив, що у жовтні на території Польщі Chevron закладе нову свердловину, і запросив українських експертів бути присутніми при цьому та ознайомитися з технологіями видобутку.

«Ми з нетерпінням очікуємо, коли розпочнемо практичні  роботи і видобуток газу на Олеському родовищі», — додав представник компанії.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну нагадує, що компанію Chevron було визнано переможцем тендера на укладання угоди про розподіл продукції на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська області). Прогнозні ресурси площі оцінюються у 3 трильйони кубічних метрів газу. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua