"Інвестором можна стати за добу"

Роман КИРЕЙ
15 жовтня 2015

Інвестор має почуватися на Черкащині, як на курорті: витрачати кошти відпочиваючи. Так вважають в облдержадміністрації. Її голова Юрій Ткаченко каже, що краю є чим привабити інвесторів.

— Окрім реформ у державі, ми запроваджуємо й локальні, спрощуючи бюрократичні процедури. Приміром, бізнес у нас можна вже зареєструвати за 24 години. Ми ліквідували земельну комісію в облдержадміністрації, яка розглядала документи від заявників щонайменше місяць. Наша область має великий потенціал для інвестування. Це  вигідна географія та логістика, багато вільних ніш для підприємництва й імпортозаміщення тощо. Але головне — на Черкащині ми з бізнесом на одному березі! — каже він.

Експерти кажуть, що вражені взаємодією влади й бізнесу на Черкащині.

— Тут є довіра, а без неї не буває результату. Необов’язково бути Саакашвілі, аби щось змінювати. Українці теж можуть. І ми це бачимо на Черкащині, — зауважив під час Черкаського інвестфоруму-2015 президент Української бізнес-асоціації Володимир Чеповий.

Водночас президент групи компаній ByFrederic Фредерік Шавіньї зазначив, що в Україні є певні складнощі для бізнесу, однак Черкащина — одна з найкращих, особливо в роботі з підприємцями. Нині компанія реалізує проект будівництва порту в Червоній Слободі. Маємо й інші плани.

На інвестфорумі презентували проекти розвитку Чигиринщини, Уманщини й Канівщини. Кілька потужних інвесторів анонсували свої нові проекти.

— За попередньої влади наша компанія у цьому краї натерпілася, — поділився наболілим гендиректор компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський. — Зараз усе гаразд. Плануємо інвестувати в Черкащину приблизно 20 мільйонів доларів. Йдеться про будівництво елеватора на Уманщині. Показуватимемо іноземцям, що попри ситуацію на сході, в Україну можна й потрібно інвестувати. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua