"Іран пропонує співпрацю"

Олександр ВЕРТІЛЬ
2 березня 2016

Сумську область з офіційним візитом відвідала делегація представників іранської компанії FIDEC Co, що спеціалізується у галузі нафтової, газової та нафтохімічної промисловості.

На зустрічі в обласній державній адміністрації її голова Микола Клочко акцентував на тому, що Сумщина готова до тісної взаємовигідної співпраці, адже потужні промислові підприємства цього профілю мають усі можливості для укладання та виконання нових контрактів. Область зацікавлена в надходженні інвестицій, які мають активізувати діяльність промислового виробництва.

Президент компанії FIDEC Co Ахмад Насрі Мохаджері окреслив коло можливого партнерства, зазначивши, що після зняття з Ірану санкцій та розмороження проектів компанія починає писати нову сторінку міжнародної співпраці. Триває пошук потенційних партнерів, за допомогою яких вдасться вдихнути друге життя в  реалізацію запланованого.

У межах візиту іранські гості відвідали ВАТ «Сумське НВО», завод із виготовлення обважнених бурильних та ведучих труб, ТОВ «Укрнафтозапчастина». Перспективними видаються контакти із підприємством «Селмі», де випускають вимірювальні прилади, та Інститутом прикладної фізики Національної академії наук України. Науковці мають потужну сучасну базу для проведення цілого спектра різних досліджень.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua