"Ісламський саміт: на порядку денному – Сирія і Палестина"

7 лютого 2013

АРАБСЬКИЙ СВІТ. На дводенному саміті, що розпочався у середу, окрему зустріч на щодо Сирії влаштували президенти Єгипту, Ірану й Туреччини.

«Ми підтримуємо політичне рішення, яке б дозволило зберегти територіальну цілісність Сирії, уникнути етнічного поділу, та швидко й мирно передати владу згідно з прагненнями сирійського народу», – сказав міністр закордонних справ Єгипту Мохамед Камель Амр.

Членство Дамаска в Організації ісламської співпраці, що об’єднує понад півсотні країн, призупинили торік через продовження кровопролиття в країні.

Палестинська делегація нагадала про виконання грудневої домовленості про створення для краю резервного фонду на випадок, якщо Ізраїль, як торік, знову перестане давати гроші, передбачені на фінансування потреб автономії.

«На саміті арабських держав домовилися щомісяця збирати для Палестини 100 млн доларів. Але віз і нині там», – сказав палестинський дипломат Саеб Ерекат.

Крім того, голова Палестинської автономії Махмуд Аббас закликав лідерів ісламських країн не їздити до Сектора Газа. Мовляв, це поглиблює розкол серед палестинців у Газі та на Західному березі Йордану.

Нещодавно Газу відвідував емір Катару та премєр-міністр Малайзії. Про бажання відвідати контрольовану «Хамасом» частину палестинських територій оголосив і іранський президент Махмуд Ахмадінеджад.

 Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua