"Іспанія шукає вихід з лабіринту кризи"

26 липня 2012

ЄВРОЗОНА. Стабільність єврозони потребує впровадження єдиного механізму контролю за банками. І зробити це слід вже до кінця року. Такого висновку дійшли міністри економіки Іспанії та Франції за підсумками переговорів у Парижі.

Міністр економіки Іспанії Луїс де Ґіндос заявив: нинішні ставки за облігаціями Іспанії не мають нічого спільного з реальним станом економіки країни. Його французький колега згодний, а от ринки – ні.

Експерти панікують: «Ми потребуємо вирішення ззовні. Або від Європейського центробанку, якщо він зважиться скуповувати іспанські борги на вторинному ринку, аби збити ставки. Або Європейський фонд порятунку допоможе з державним боргом. Інакше ми точно будемо змушені просити про повноцінну допомогу. Іспанія потребуватиме чимало коштів. Європі це виллється у копійчину».

Уряд Іспанії має спершу рекапіталізувати банківський сектор, аби отримати обіцяні ЄС гроші. Пакет, обсягом до 100 млрд євро, підтримає фінансові установи, але не економіку країни. Окрім банківського сектора, в ній вистачає проблем. 

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua