"Історична «бронза»"

29 вересня 2015

Тетяна Біленко, Ганна Гапонова та Маргарита Песоцька здобули учора історичну для збірної України медаль у командній першості на чемпіонаті Європи, що проходить у Єкатеринбурзі.

Перемігши в стартовому  поєдинку багаторазових чемпіонок Європи голландок, наші дівчата продемонстрували, що готові взяти реванш за I Європейські ігри в Баку і здобути медалі Старого Світу.

Впевнено здолали українки і сильну збірну Португалії та  з першого місця вийшли зі своєї групи, де в 1/4 фіналу на них чекали чешки. Саме цій команді наші дівчата на Іграх в Баку поступились у боротьбі за третю  сходинку п’єдесталу, але на цьому турнірі все було інакше, і ми — у півфіналі, а це означає, що «бронза» у наших дівчат вже є.

Аби вийти до фіналу, українкам потрібно було здолати збірну Румунії. Зовсім трохи нашим дівчатам не вистачило, щоб боротись за найвищу нагороду чемпіонату Європи, однак медалі бронзового гатунку — справжній успіх, адже до цього жодна команда (як жіноча, так і чоловіча) за всю історію Незалежності не піднімалась на п’єдестал пошани.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав дівчат з блискучим виступом на чемпіонаті Європи. «Ось як командний дух та впевненість у власних силах призводить до таких історичних подій і медальних здобутків», —  йдеться у привітанні, яке цитує офіційний сайт НОКу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua