"Італійські дослідники створили антибактеріальний водонепроникний папір"

27 квiтня 2012

ВИНАХІД. Дослідники з Італійського технологічного інституту Генуї розробили і створили антибактеріальний папір, передає ТСН з посиланням на Euromag.ru.

Папір має магнітні, антибактеріальні, фосфоресціюючі водовідштовхувальні властивості і виготовляється за допомогою нанотехнологій.

Кожне волокно целюлози яніби поміщається в оболонку з різних наночастинок, які надають різноманітні властивості структурі паперу.

Оксид заліза додає карті магнітні властивості, срібло – антибактеріальні, діоксид кремнію – водовідштовхувальні. Тим не менше, папір залишається папером, що робить його зручним у використанні – «розумний» папір, як і раніше, можна складати, друкувати і т.д.

За словами Роберто Чінголані, директора Італійського технологічного інституту Генуї, над проектом працює група молодих дослідників, серед них багато жінок, у тому числі з інших країн.

Він також зазначив, що технологія виробництва паперу настільки проста, що її використовують під час практичних занять в інституті. винахід

Вчені вважають, що «розумний» папір можна буде застосовувати для виготовлення важливих документів.

За словами науковців, антибактеріальні аркуші паперу можна використовувати для загортання продуктів харчування, а антибактеріальна тканина буде успішно застосовуватися в медицині. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua