"Італійським школяркам заборонили ходити на високих підборах"

12 листопада 2015

У італійській школі заборонили носити взуття на підборах, яке вище чотирьох сантиметрів із посиланням на проблеми безпеки, спричинених землетрусом. 

Середня школа в місті Авеццано, що знаходиться у італійському регіоні Абруццо, знайшла ідеальний привід, щоб змінити свою політику відносно жіночого зимового взуття – заборона на високі підбори, шльопанці і туфлі на платформі через високу сейсмічну небезпеку цього району.

«Постанова, яка буда прийнята наприкінці жовтня цього року – це не результат чийогось надмірно пуританського виховання, а крок, який спрямований на навчання школярів заходам безпеки, особливо в регіоні з високою сейсмічною активностю», зазначила директор Техніко-ідустріального інституту міста Авеццано Анна Аманзі.

Для країни, яка славиться своєю взуттєвою індустрією, така постанова є дивною. Не всі школи у провінції Аквілі, де є небезпека сейсмічної активності, згодні підтримати нові жорсткі правила відносно підборів, які були заборонені в авеццанській школі.

Вчителі повідомили, що вони не підтримують таке рішення і не виконуватимуть правила нового керівництва. Педагоги вважають, що керівництво школи повинно думати про більш серйозні проблеми, наприклад: як нагріти школу належним чином.

Незважаючи на те, що постанова була негативно сприйнято вчителями та учнями, небезпека землетрусу в регіоні цілком реальна. Серія підземних поштовхів у провінції забрала життя 286 людей у 2009 році, а в 1915-му сильний землетрус спустошив місто Авеццано і став причиною загибелі 30 000 чоловік.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua