"Із Криму контрабанда не пройде"

Олена ІВАШКО
25 липня 2015

У Генічеську відбулося чергове виїзне засідання Ради оборони області. В основному розглядали питання  стосовно вжиття заходів для  укріплення обороноздатності  Херсонщини й України та подолання проблеми контрабанди на кордоні з анексованим Кримом. «Люди, які стимулюють контрабанду, — вороги України, що підривають її боєздатність», — зазначив на засіданні голова облдержадміністрації Андрій Путілов, підкресливши, що «основне завдання для всіх гілок влади — навести порядок на кордоні».

Щоб зупинити контрабанду, голова області розглядає можливість повного перекриття товарних поставок через кордон із Кримом і планує залишити перевезення лише фермерських продуктів. Також винесено на обговорення питання облаштування пропускних пунктів на адміністративному кордоні з Кримом. Як зазначив начальник Азово-Чорноморського регіонального управління Сергій Бідило, відповідно до постанови Кабміну «Про затвердження Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї», проведення робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом й утриманням контрольних пунктів, покладено на Мінінфраструктури. Тож вирішено звернутися від Ради оборони до міністерства з вимогою облаштувати пропускний пункт.

Заступник начальника  Херсонської митниці ДФС Володимир Кравченко на Раді оборони повідомив, що Чонгар отримає американську рентген-установку для перевірки транспорту. Установка коштує один мільйон доларів і прибуде на кордон у вересні в межах допомоги США на безоплатній основі. Володимир Кравченко наголосив, що митниця максимально готова до відкритості, перевірок громадськістю та встановлення відеоспостереження. Зараз  розробляють варіанти спільного патрулювання кордону разом із кримськими татарами.

Голова облдержадміністрації Андрій Путілов перевірив, як триває будівництво нового укріплення передової лінії оборони на Арабатській стрілці. Він переконався у взаємодії між міліцією, СБУ та прикордонниками, саме тому в Генічеську все спокійно, сюди запрошують туристів на відпочинок.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua