"Із В’єтнамом буде вільна торгівля"

5 грудня 2012

ПАРТНЕРСТВО. В’єтнам пропонує Україні розпочати переговори про запровадження зони вільної торгівлі між двома країнами в січні 2013 року. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Соціалістичної Республіки В’єтнам Хоанг Чунг Хай під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.

«Ми вважаємо, що підписання цієї угоди дасть імпульс для активізації наших торговельно-економічних відносин», — сказав в’єтнамський урядовець. Він підкреслив, що в’єтнамська сторона зацікавлена і в якнайшвидшому підписанні угоди про взаємний захист інвестицій та реалізації домовленості про карантин рослин, співпрацю з Україною у сфері оборони, особливо в частині модернізації військової техніки, зокрема літаків Ан-26 в’єтнамських ВПС.

Хоанг Чунг Хай зазначив, що В’єтнам високо цінує досвід України в будівництві АЕС і ГАЕС, зокрема нині один із українських інститутів розробляє проектну документацію зі спорудження першої АЕС у В’єтнамі. «Український інститут розробляє проектну документацію для будівництва першої атомної електростанції у В’єтнамі. Ми високо цінуємо досвід та рівень кваліфікації працівників цього інституту», — сказав він.

У свою чергу, Микола Азаров підтримав ініціативу щодо якнайшвидшої активізації переговорів про ЗВТ із В’єтнамом та щодо угоди про взаємний захист інвестицій, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua