"Йдемо до соціально справедливого суспільства"

Любомира КОВАЛЬ
21 лютого 2013

ДОКУМЕНТ. Міністерство соціальної політики разом із профспілками та роботодавцями готуватиме щорічну Національну доповідь про забезпечення соціальної справедливості. Як повідомила міністр Наталія Королевська, відповідний пункт передбачено в Декларації соціальної справедливості. Документ підписано у вівторок у Києві трьома сторонами соціального діалогу під час міжнародної конференції до Дня соціальної справедливості на тему «Соціальна справедливість: гідна праця та соціальний захист».

— У Декларації ми не лише розставляємо пріоритети та акценти у спільній роботі, а й визначаємо механізми оцінки зробленого. Зокрема з 2014 року започатковуємо Щорічну національну доповідь щодо забезпечення соціальної справедливості в Україні. Переконана, цей документ стане реальним і об’єктивним показником ефективності нашої спільної діяльності, — сказала вона.

Посадовець зазначила: для того, щоб побудувати в Україні соціально справедливе суспільство, потрібні тісний діалог та співпраця держави, профспілок і роботодавців, а також максимальний громадський контроль на всіх стадіях реалізації державної політики.

— Я вдячна і профспілкам, і роботодавцям, які підтримали ініціативу щодо підписання Декларації соціальної справедливості й активно підключилися до процесу її розроблення. Цей документ — по суті дорожня карта нашого спільного руху в реалізації тих цінностей і принципів, які покладені в основу соціальної політики держави, — наголосила Наталія Королевська.

За її словами, першочерговими орієнтирами розвитку держави є осучаснення економіки і створення високотехнологічних та безпечних робочих місць, а також ефективна зайнятість і легалізація заробітної плати.

— Лише забезпечивши ці першочергові умови, зможемо говорити про підвищення престижності та захист прав працівників бюджетної сфери. Про осучаснення пенсій та ліквідацію соціальної несправедливості в їх розмірах. А також про всебічну підтримку соціально незахищених громадян та справедливий розподіл соціальних пільг і послуг, — зазначила міністр. — Декларація відкрита до підписання. Тому запрошую всіх небайдужих. Переконана, кількість підписантів зростатиме. А отже, і кількість людей та організацій, готових разом з нами працювати над розв’язанням проблем. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua