"Кабінет Міністрів України встановив граничні ціни на послуги з утилізації транспортних засобів "

14 вересня 2012

УРЯДОВІ РІШЕННЯ. 3 вересня 2012 року Кабінет Міністрів прийняв постанову № 843 «Деякі питання заготівлі та утилізації відходів, що утворюються внаслідок втрати транспортними засобами своїх споживчих властивостей». Цей нормативно-правовий акт розроблено відповідно до статті 18 Закону України «Про відходи» та статті 5 Закону України «Про ціни і ціноутворення».

Згідно з вищезгаданим урядовим документом, юридичні та фізичні особи, які імпортують для вільного використання транспортні засоби та кузови для транспортних засобів за кодами товарних позицій відповідно до УКТЗЕД 8702—8705 і 8707 походженням з Російської Федерації, зобов’язані самостійно  забезпечити подальшу заготівлю та утилізацію відходів (зокрема, кузовів, акумуляторів, полімерних, гумових та інших виробів), що утворюються внаслідок втрати ними своїх споживчих властивостей.

Вони також можуть укласти договори про виконання такого роду робіт  з урахуванням затверджених цією постановою граничних цін за відповідні послуги   підприємствами, що мають необхідні потужності та у передбачених законом випадках відповідні ліцензії та/або інші дозвільні документи

Порядок обліку утворення, утилізації та видалення зазначених відходів належить розробити Мінекології, Мінфіну та МВС. Контроль за дотриманням вимог цієї постанови буде здійснювати Державна екологічна інспекція.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua