"Кабінет Міністрів України затвердив програму «Доступне житло»"

28 квiтня 2012

ІПОТЕКА. Кабінет Кабінет Міністрів України на розширеному засіданні затвердив програму «Доступне житло», за якою черговикам будуть видаватися кредити через ПАТ «Державний ощадний банк України» (Ощадбанк) на покупку житла під 3% річних у гривні і терміном на 10 - 15 років.

Як повідомляється урядовому порталі з посиланням на прем'єр-міністра України Миколи Азарова, різницю відсотків за кредитами банку буде компенсувати держава.

«В основному будуть підібрані недобудовані будинки для реалізації цієї програми, в яких певна частина квартир не реалізована. Таким чином, у будівельників з'являться кошти, необхідні для завершення будівництва і здачу будинку в експлуатацію. Завдання відібрати такі об'єкти з числа незавершеного будівництва поставлені перед керівниками ОДА і до кінця року ми плануємо, що 35 тисяч сімей зможуть отримати за цією програмою житло. Ми назвали це «програмою мінімум», - сказав Микола Азаров.

Прем'єр-міністр також повідомив, що в 2013 році в Україну почнеться реалізація «програми максимум», що передбачає будівництво житла за сучасними технологіями. Планується, що термін будівництва таких житлових будинків з доступними для населення цінами складе шість-вісім місяців.

Прем'єр додав, що для реалізації цієї програми в населених пунктах будуть виділяти ділянки, максимально підготовлені в інженерному відношенні, що дозволить забудовникам звести витрати до мінімуму.

ТСН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua