"Кабмін відкритий до діалогу з ветеранами"

19 лютого 2013

УШАНУВАННЯ. Цієї суботи у Центральному будинку офіцерів Збройних сил України пройшли урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Під час зустрічі у форматі «круглого столу» за участю віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка Герой України, голова Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) генерал-майор Сергій Червонописький, ветерани-афганці, інші почесні гості обговорили актуальні пропозиції з поліпшення соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів.

Костянтин Грищенко, вітаючи ветеранів, наголосив, що Кабмін відкритий до конструктивного діалогу з колишніми воїнами. «Від імені уряду висловлюю вам, воїни-афганці, учасники воєн і локальних конфліктів в інших державах, свою глибоку пошану і чоловічу повагу. Так сталося, що тисячі вихідців з України в різний час пройшли випробування Афганістаном, «гарячими точками» на території двадцяти шести інших держав. Ви гідно виконали свій військовий обов’язок, проявивши героїзм та самопожертву. Учасники бойових дій завжди були і сьогодні залишаються прикладом мужності та відваги, людьми слова і честі», — сказав урядовець у вітальному виступі.

Він наголосив, що жорстока війна у Республіці Афганістан, яка тривала понад дев’ять років, увійшла в долі майже 160 тисяч військовослужбовців і цивільних осіб з України. Двадцять чотири роки тому, 15 лютого 1989 року, останні підрозділи радянських військ залишили афганську землю. «Вийшли гідно, як належить справжнім солдатам, в бойовому порядку і з розгорнутими бойовими прапорами. Ви чесно і до кінця виконали священний військовий обов’язок», — наголосив він.

«Незаперечна істина — солдат війну не обирає. Він виконує накази командира, вірою і правдою служить Вітчизні. Звісно, платить потом і кров’ю, а іноді — власним здоров’ям і життям. У цей день ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих та померлих бойових друзів, наших співвітчизників», — цитує слова віце-прем’єра прес-служба Міноборони.

Завдяки багаторічній роботі учасників бойових дій в українському суспільстві сформувався образ ветерана війни як активного громадянина, відповідального працівника, з яким люди пов’язують такі поняття, як честь, гідність, патріотизм, вірність обов’язку і даному слову. «Висловлюю вдячність всім вам за те, що ви продовжуєте брати активну участь у розбудові держави, громадському житті, патріотичному вихованні молодого покоління», — зазначив Костянтин Грищенко.

«Уряд України робить усе можливе, щоб не допустити зниження рівня соціального захисту ветеранів Афганістану, всіх, хто брав участь у бойових діях на території інших держав», — запевнив урядовець. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua