"Кадастр розв’язує проблеми АПК"

14 липня 2011

ЗЕМЛЯ. Так прокоментував прийняття цього документа у парламенті перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Микола Безуглий.

За його словами, закон містить принципово нові положення. Так, спрощена процедура реєстрації земельної ділянки. Передбачено, що аналіз документів робитиметься виключно районними або міськими територіальними органами. При цьому закон визначає, що земельна ділянка в кадастрі має бути зареєстрована протягом 14 робочих днів з моменту подання всіх необхідних документів. «Сама реєстрація максимально спрощена, і вона зводиться до присвоєння земельній ділянці кадастрового номеру», — підкреслив посадовець.

Також передбачена відмова від державних актів на паперових носіях як основного документа, який буде засвідчувати право приватної власності. Натомість будуть використовуватися електронні носії. Передбачена обов’язковість відображення відомостей державного земельного кадастру, зокрема, в мережі Інтернет, та вільний доступ до нього за винятком конфіденційних відомостей, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Микола Безуглий додав, що вже з осені робота з питань земельної реформи в парламенті продовжиться:  «Це, зокрема, стосується законів про ринок земель та про відповідальність».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua