"Канікули – на лікарняному ліжку"

Наталя ЗВОРИГІНА
17 липня 2012

БЕЗ НАГЛЯДУ. Двоє дітей   провалилися у каналізаційний колодязь на території   школи. З численними травмами їх доправили до лікарні. 

Двоє  братів – 8-ми та 9-ти років гралися на подвір’ї Дніпрорудненської школи №3 «Талант» (Василівський район Запорізької області) і потрапили у пастку: обидва раптово провалилися  у  каналізаційний колодязь. Це сталося просто на очах у жінки, що  у власних справах  випадково проходила повз шкільний двір.

Жінка, не зволікаючи, побігла до найближчого магазину і викликала  швидку допомогу.

«Нещасний випадок стався на території комунального закладу «Талант» по вулиці Комсомольській в місті Дніпрорудне, – підтвердила інформацію  авторці цих рядків помічник начальника ГТУ МНС України у Запорізькій області з питань взаємодії із органами державної влади, ЗМІ та зв’язків з громадськістю, підполковник служби цивільного захисту  Юлія Баришева.–  Діти  провалилися в каналізаційний колодязь діаметром 2 м та глибиною 5 м і самотужки не змогли б звідти вибратися. До того ж ситуація ускладнилася тим, що малюки отримали численні травми».

За її словами,  брати стрибали та бігали на плиті, якою, замість  традиційного металевого люка, був накритий колодязь. Залізобетонна конструкція  вже до того була пошкоджена, а від додаткового навантаження  зруйнувалася. Тож  малюки  і впали в колодязь. А зверху  їх ще й привалило уламками.

Лікарі, прибувши на місце події, щоб надали дітям першу медичну допомогу, не змогли самотужки  підняти братів на поверхню. Тому викликали фахівців  служби порятунку «101». Бійці МНС за допомогою рятувальних мотузок визволили дітей з-під уламків. Врятованих доправили  до Дніпрорудненської міської лікарні. У дев’ятирічного хлопчика  виявлені численні забої та синці, а також забій хребта, у молодшого - відкритий перелом правого стегна та  перелом кісток тазу. Лікарі оцінюють    стан старшого хлопчика як стабільний, а молодший –  як важкий.

«Прокуратура Василівського району проводить перевірку за фактом падіння двох дітей у каналізаційний колодязь, – повідомила  прес-секретар Запорізької обласної прокуратури Маріанна Піскунова.– На даний час райвідділ міліції встановлює приналежність колодязя, а прокуратура перевіряє додержання правил безпеки під час встановлення бетонної плити на ньому».

Втім, з’ясування цих питань не вирішить головної проблеми – бездоглядності  дітей під час літніх канікул. Тож нещасний випадок, що стався з малюками у Дніпропудному, має застерегти батьків, щоб вони не залишали власних дітей без уваги. Оскільки малюки можуть потрапити  у халепу будь-якої хвилини, слід   завчасно навчити їх, як уникнути небезпеки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua