Ця картина має назву «Оголена, що лежить». Вона належить пензлю італійського художника і скульптора Амедео Модільяні. У понеділок картина стала другою в трійці найдорожчих, які коли-небудь продавали на нью-йоркському аукціоні Christie’s. Покупець з Китаю, ім’я якого не розголошують, придбав портрет оголеної жінки за 170,4 мільйона доларів.

Більшу суму аукціону вдалося отримати лише за картину Пабло Пікассо «Алжирські жінки (Версія О)». У травні цього року за неї заплатили 179,4 мільйона доларів.

«Це полотно — надзвичайне. Воно було відсутнє на ринку мистецтва упродовж 100 років. Картина була створена у 1917 році під час Другої Світової війни. І кожна людина, кожен критик, усі, хто розуміється на художньому мистецтві 20-го сторіччя, одразу зрозуміли, що йшлося про найпрекраснішу роботу цього художника», – зазначає керівник міжнародної філії аукціону Юссі Пілкканен.

«Оголена, що лежить» стала найдорожчою картиною Модільяні. Попередній рекорд продажів його робіт становив 71 мільйон доларів.

Під час аукціону був встановлений ще один рекорд. Картину «Медсестра» американського художника Роя Ліхтенштейна придбали за 95,4 мільйона доларів. Вона стала найдорожчою роботою, що належить пензлю цього майстра. 

EURONEWS