"«Картку киянина» зможуть отримати і не кияни"

12 липня 2012

ІНІЦІАТИВА. Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко пропонує столичній владі почати видавати «картки киянина» не тільки тим, хто має столичну прописку, а й тим, хто у Києві працює і орендує житло, передає ТСН з посиланням на УНН.

«Ці люди не мають київської реєстрації, але орендують житло в столиці або щодня приїздять до нас на роботу з міст-супутників. Вони платять податки в міський бюджет. Я переконаний, що ці люди теж мають право на отримання «картки киянина», і буду пропонувати Київській міській раді схвалити відповідне рішення. Треба розробити механізм надання їм такої можливості», – заявив Крамаренко.

Планується, що не корінні кияни зможуть отримати «картку», надавши, наприклад, довідку з місця роботи у столиці. Ті, хто орендують квартири, зможуть підтвердити це договором оренди.

За словами Крамаренка, такий крок допоможе Києву отримувати більше грошей.

«У всіх розрахунках – фінансування охорони здоров'я, освіти, культури – Міністерство фінансів виходить з того, що в Києві живе близько 2,8 мільйона людей. Насправді населення Києва вже складає 4,3 мільйона. І люди без столичної реєстрації так само користуються послугами транспорту, медицини і так далі. Якщо ми видамо їм «картки киянина» – хоча б тим, хто користується транспортом, то отримаємо можливість більшого фінансування на міжбюджетні відносини з Міністерством фінансів», – заявив столичний чиновник.

Нагадаємо, «картку киянина» вже отримали понад 2 тисячі мешканців столиці. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua