"Католики готуються до Великодня"

6 квiтня 2012

СТРАСНИЙ ТИЖДЕНЬ. У католицьких країнах світу наближається Великдень. А п’ятого квітня католики відзначили Чистий четвер. Папа Венедикт XVI здійснив обряд омивання ніг 12 священникам. Цей звичай відтворює дії Ісуса Христа, який згідно Євангелія обмив ноги 12 апостолам під час Таємної Вечері на знак смирення і братньої любові. У соборі Святого Петра також пройшла меса благословення єлею.

В Іспанії традиційні святкування тривають весь страсний тиждень. Урочисті процесії або хресні дороги, що символізують шлях Ісуса на гору Голгофу, відбулись у Малазі, Мадриді, Барселоні та багатьох інших містах країни. Така традиція встановилася в Іспанії ще з середньовіччя. У ходах беруть участь сотні тисяч вірян.

Сотні католицьких прочан прийшли в Єрусалимі до Храму Гробу Господнього, побудованого на Голгофі. Саме на ній, згідно зі Святим Письмом, було розп’ято та поховано Ісуса Христа, і саме тут він пізніше воскрес.

У храмі традиційно відслужили урочистий молебень, під час якого священики поновили обітниці, принесені ними під час першого присягання.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua