"Кава не тільки тонізує, але й подовжує життя"

21 травня 2012

ЦІЛЮЩІ ЗЕРНА. Згідно з даними американського дослідження, щоденне вживання кави не шкодить здоров'ю, а, навпаки, зменшує ризик смерті від серцево-судинних захворювань і цукрового діабету, повідомляють закордонні ЗМІ.

За останній час проведено велику кількість досліджень з вивчення впливу кави на здоров'я людини. Однак отримані результати носять суперечливий характер. За даними одних досліджень, вживання кави покращує стан здоров'я і знижує ризик передчасної смерті, тоді як результати інших досліджень свідчать про те, що вживання кави веде до розвитку серцево-судинних захворювань за рахунок збільшення частоти серцевих скорочень, підвищення артеріального тиску і рівня холестерину.

В рамках цього дослідження американські вчені тестували 400 тис. здорових чоловіків і жінок у віці від 50 років до 71 року протягом 13 років. За цей період 13% учасників дослідження померли. Ризик смерті у людей, які вживали кави (не менше 6 чашок в день), був нижчим, ніж у людей, які кави не вживали: серед чоловіків - на 10%, серед жінок - на 15%.

«Раніше вважалося, що кава може збільшувати ризик смерті, тоді як наші дані спростовують цю гіпотезу», - пояснює керівник дослідження Ніл Фрідман.

Результати дослідження опубліковані в «Медичному журналі Нової Англії». 

УНН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua