" Кенія хоче купити в України вантажні вагони"

13 березня 2012

МАЙБУТНІЙ КОНТРАКТ. Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) веде переговори про постачання до Кенії майже тисячі вантажних вагонів вартістю понад 60 мільйонів доларів.

Про це із посиланням на інформацію посольства України в Кенії пише «Комерсант-Україна», з посиланням на Tuko News, у пубілкації «Вагони відправляються у Кенію».

Згідно із повідомленням, директор зі збуту та маркетингу Крюківського вагонобудівного заводу Вадим Дузік минулого тижня провів переговори з представниками кенійської залізниці Kenya Railways Corporation, консорціуму Rift Valley Railways (здійснює перевезення в Кенії і Уганді) і кенійської національної торгово-промислової палати.

На підприємстві підтвердили факт проведення переговорів, але коментувати їх відмовилися, повідомляє Gazeta.ua.

Нині парк вантажних вагонів Кенії становить майже 4-4,5 тисячі, розповів секретар з економічних питань посольства України в Кенії Ігор Борисенко.

За його словами, вагони купувалися у Великій Британії та Японії ще в 70-х роках, тому Кенія потребує оновлення їх парку.

Фінансування угоди поки не обговорювалося, але в посольстві повідомили, що КВБЗ готовий сприяти залученню фінансів для закупівлі рухомого складу під державні гарантії уряду Кенії.

Сторони створили робочі групи для узгодження технічних параметрів можливої співпраці.

«Річ у тім, що в Кенії вузька колія - 1000 міліметрів, Крюківському заводу не доводилося ще робити вагони такого типу. Кенійські партнери не виключають можливості закупівлі тільки кузовів. У цьому разі на них будуть встановлені візки європейського виробництва», - пояснив Борисенко.

У повідомленні посольства зазначено, що українська компанія буде надавати замовнику технічну допомогу, проводити збірку вагонів, їх ремонт та випробування.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua