"Керівництво Держфінінспекції просить правоохоронців максимально жорстко реагувати на можливі прояви корупції у діях своїх працівників"

Людмила ЛЯЩУК
19 квiтня 2012

Людмила ЛЯЩУК
для «Урядового кур’єра»

НОВАЦІЯ. Голова Держфінінспекції Петро Андрєєв звернувся з офіційними листами-проханнями до Генпрокурора Віктора Пшонки, голови СБУ Ігоря Калініна та міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка щодо максимально жорсткого та принципового реагування на будь-які можливі прояви корупції у діях працівників органів Держфінінспекції, повідомляє прес-служба відомства.

Як слушно наголосив Петро Андрєєв, у боротьбі з корупцією Держфінінспекція не вдаватиметься до захисту «честі мундира».  Справедливе покарання винних у корупційних діях незалежно від посад —  принципова позиція керівництва і найкращий метод захисту професійної честі й гідності працівників. Тому керівництво Держфінінспекції готове всіляко сприяти притягненню до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності осіб, причетних до корупційних дій.

Він також наголосив, що одним з основних напрямів роботи Держфінінспекції є послідовна реалізація антикорупційної стратегії, визначеної Президентом України, і вжиття заходів з протидії корупції як у власній діяльності, так і у підконтрольних установах.

У відкритому листі до керівників останніх П.Андрєєв поінформував про зменшення кількості контрольних заходів і впровадження підходу з відбору об’єктів контролю на підставі оцінки ризиків фінансових порушень. Він також попросив їх у разі виявлення проявів корупції у системі оперативно реагувати та інформувати про це керівництво, правоохоронні органи, а також за телефоном довіри: (044) 425-38-18.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua