"Керівник Росспоживнагляду особисто інспектуватиме українських сироварів"

23 березня 2012

ГОЛОВНИЙ РЕВІЗОР. Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко готовий особисто виїхати в Україну для інспекції підприємств, які збираються поставляти сир на російський ринок.

«Таке питання досить серйозно розглядається. Я цього не виключаю», - заявив він.

Зазначимо, як повідомив 20 березня Онищенко, Росспоживнагляд планує наступного понеділка, 26 березня, почати перевірку українських сирних підприємств, повідомляє Gazeta ua.

За його словами, спочатку інспектування було заплановано на 19 березня, але його відкладений через «нерозторопність контрагентів».

Онищенко 18 березня сказав, що Росспоживнагляд був готовий почати інспекцію українських сироварів 19 березня, але її параметри не були узгоджені, причому, з вини України.

Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України 16 березня заявила, що не отримала від Росспоживнагляду офіційного підтвердження, що його фахівці 19 березня відвідають Україну для інспекції сироварів. У прес-службі Держветфітослужби заявили, що в Україні не знають, коли може відбутися цей візит.

Раніше Росспоживнагляд заявив, що може з 19 березня приступити до інспекції українських заводів, які мають намір постачати сир на ринок РФ. Проте пізніше Онищенко розкритикував рішення України провести незалежну експертизу продукції своїх сирзаводів.

Нагадаємо, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua