"Керманич «Бешикташа» про майбутній матч проти «Динамо»"

20 жовтня 2011

ФУТБОЛ. Тренер турецького «Бешикташа» Карлуш Карвальял переконаний, що київське «Динамо» не зуміє здивувати його команду у матчі 3-го туру групового турніру Ліги Європи, повідомляє ТСН.

─ Що стосується гри, вона буде в групі для нас однією з найскладніших. «Динамо» дуже сильна команда, в її складі багато хороших гравців. Крім того, гра відбудеться на полі суперника, в Києві. Практично від цієї гри мало залежить, але для нас вона дуже важлива. Ми сподіваємося, що нам вдасться добре зіграти в Лізі Європи. Наша мета – боротися в Києві за перемогу.

─ З точки зору тактики гри, «Бешикташ» зараз перебуває у стадії становлення. Що стосується психології, на команду будуть тиснути лютневі 1:8 від «Динамо»?

─ Це абсолютно різні ігри. Ми дуже поважаємо суперника, проте наша команда готова дати йому гідну відсіч. Гадаю, Києву не вдасться нас здивувати, чи взяти зненацька. Ми знайомі зі стилем гри «Динамо». Ця і гра-відповідь будуть доволі напруженими.

─ Перемоги у великих матчах вимагають великих гравців. На даний момент Сімао не показує необхідної гри. Він буде у складі у грі з «Динамо»?

─ Я зроблю, як завжди. Дозволяю всім повну незалежність та вибір шляху. Нікому не збираюся нав’язувати свою волю. Що стосується складу, я ніколи не обираю його виходячи з віросповідання гравців чи їхньої національності. Лише дивлюся на стан футболіста, його здоров’я. Ви самі побачите, кого я випущу на поле. Усі 18 гравців, які приїхали до Києва, готові вийти на поле. Вони здорові й хочуть разом із «Бешикташем» досягнути успіху.

─ У чому причина, що «Динамо» та «Бешикташ» грають у внутрішньому чемпіонаті та в Лізі Європи в різний футбол. Від чого це залежить?

─ Я ніколи не підбираю гравців для складу виходячи з турніру, в якому проходить цей матч. Швидше, я постійно експериментую зі складом і беру до уваги, як гравець проявив себе в останні три-чотири тижні. Задоволений, коли до кожного подальшого матчу вдається сформувати команду найкращим чином.

─ Чому Гуті не приїхав до Києва. Це правда, що він збирається залишити команду?

─ Мені про ці чутки нічого не відомо.

─ Ви не один рік провели у Бразі. Аналізували квітневу гру цієї команди з «Динамо»?

─ Так, Брага моє рідне місто. Але ті ігри я не аналізував. Ми дивилися п’ять останніх ігор «Динамо» та дійшли висновку, що плюсів у нашого суперника значно більше, ніж мінусів. Але ми готові до бою і маємо намір набрати в ньому очки.

***

Нагадаємо, що о 22.05 сербський арбітр Мілорад Мажіч дасть стартовий свисток про початок матчу «Динамо» ─ «Бешикташ», по закінченню команда з Туреччини чартерним рейсом з аеропорту «Бориспіль» повернеться на батьківщину.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua