"Керувати поїздами «Hyundai» навчатимуть у Дарниці"

24 березня 2012

ТРАНСПОРТ. Учора на залізничній станції «Дарниця» у Києві відбулася урочиста церемонія відкриття тренажерного центру з підготовки машиністів електропоїздів виробництва «Hyundai Rotem». У заході взяли участь віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков, генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак та начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

Будівля тренажерного центру — це реконструйоване приміщення, збудоване ще у 70-х роках минулого століття, яке використовували як побутову споруду зі спортивним залом  та роздягальнями. У переобладнаній будівлі змонтовано тренажер виробництва «Hyundai Rotem», влаштовано апаратну та навчальні класи для підготовки машиністів, кімнати відпочинку для працівників локомотивних бригад, які проходять навчання.

Тренажер — копія кабіни електропоїзда «Hyundai»: він  моделює умови руху, максимально наближені до реальних. Модель реальної кабіни електропоїзда  має всі елементи керування. Тож машиністи набуватимуть досвіду роботи на новому для України рухомому складі.

У навчальному класі спеціально обладнане місце для машиніста-інструктора, який  створюватиме різні ситуації ведення поїзда, включаючи нестандартні, контролюватиме, як машиністи керують електропоїздом у різних умовах руху. Інструктор може задавати погодні умови, час руху, моделювати перешкоди, несправності тощо.

Простежити й аналізувати дії машиніста мають змогу й інші учасники групи за допомогою моніторів у навчальному класі. Також у тренажерному центрі передбачене приміщення серверної — для розміщення технологічного устаткування.

Монтаж, налагодження устаткування і тестування тренажера забезпечили корейські фахівці, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua