"Кількість загиблих через лавину в Альпах зросла до дев'яти"

12 липня 2012

ТРАГЕДІЯ. Кількість загиблих унаслідок сходження снігової лавини поблизу вершини Монблан у французьких Альпах зросла з шести до дев'яти, чотири альпіністи вважаються зниклими безвісти. 

 Про це у четвер на прес-конференції в Шамоні заявив командувач жандармерією Верхньої Савої полковник Франсуа Бертран, передає УКРІНФОРМ з посиланням на  AFP.

«Під час сходження лавини загинули дев'ять осіб. Кількість загиблих збільшилася після виявлення ще трьох тіл альпіністів. Офіційно загиблими вважаються по два громадянина Швейцарії, Іспанії та Німеччини і три – Великої Британії», – зазначив Бертран.

За його словами, двоє британців та двоє іспанців вважаються зниклими безвісти, але це не означає, що альпіністи загинули. Пошуки тривають. Крім того, дев'ять альпіністів були доправлені до місцевої лікарні з незначними травмами.

Водночас мер Шамоні Ерік Фурньє зазначив, що «прогноз погоди не вказував на наявність лавинної небезпеки, хоча ця треиторія вкрита суцільною кригою». За його словами, розслідування обставин трагедії з'ясує її точні причини.

Міністр внутрішніх справ Франції Мануель Вальс заявив на урядових слуханнях в Національних зборах про намір відвідати Шамоні, аби на місці з'ясувати причини трагедії.

Як повідомлялося, сигнал тривоги через інцидент пролунав о 5:25 за місцевим часом. На місце трагедії відразу вилетіли рятувальні команди. Район навколо улюбленої альпіністами гори Монблан останніми роками о цій порі року є одним із найнебезпечніших, зазначають у префектурі. Остання трагедія у цьому місці французьких Альп сталася 24 серпня 2008 року, тоді вісім альпіністів (троє швейцарців, один німець та чотири австрійці) були зметені лавиною і загинули.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua