"Китайці допоможуть лисичанській шахті"

Олена ОСОБОВА
15 липня 2011

МОДЕРНІЗАЦІЯ. ВАТ «Лисичанськвугілля» та науково-технологічна компанія «Тяньди» уклали угоду про технічне переоснащення та модернізацію шахти ім. Д. Ф. Мельникова. Документ підписаний у рамках реалізації Рамкової угоди про фінансову співпрацю між Міністерством вугільної промисловості України та Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки. Ця угода передбачає надання китайською стороною під державні гарантії  Україні  понад $1 млрд для фінансування інвестиційних проектів технічного переоснащення та модернізації вітчизняних вугільних шахт.

ВАТ «Лисичанськвугілля» — вугледобувне державне підприємство, яке об’єднує п’ять шахт. Раніше стало відомо, що представники Китайської Народної Республіки планували вкласти в шахту ім. Мельникова 212 млн грн.

Як повідомляє прес-служба Міненерговугілля, технічне переоснащення лисичанського підприємства  здійснюватиметься за рахунок залучення кредитних коштів Державного банку розвитку КНР за умови надання Україною державних гарантій. З метою надання таких гарантій було прийнято постанову Кабміну № 598 «Деякі питання надання у 2011 році державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченнями залученими відкритим акціонерним товариством «Лисичанськвугілля», яке дає можливість реалізації пілотного проекту.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua