"Китайці збудують на Дунаї сучасний порт для Молдови"

26 червня 2015

Одна з найбільших у світі китайська судноплавна компанія CSCL вирішила інвестувати у новий порт у Молдові в рамках стратегії прокладення Шовкового шляху.

Молдова відкрила порт Джурджулешти на Дунаї, щоб експортувати свою продукцію в інші країни світу в умовах ембарго Москви, коли для неї закритий російський ринок.

«Китай тепер буде здійснювати прямі перевезення до Молдови для китайських експортерів, які постачають до неї товари, але, звичайно, найголовніше для Молдови – це прямий рейс з Молдови до таких країн, як Китай, а також інших країн Азії та Близького Сходу», – каже генеральний директор Danube Logistics Томас Мозер.

На відродження Шовкового шляху уряд Китаю виділив понад 100 мільярдів доларів для інвестицій в країнах, які пролягають вздовж нього. У Молдові фінансуванням скористаються для розвитку інфраструктури.

«Двері до Азії зараз відкриті. Нашим виробникам немає на що більше скаржитися, вони можуть почати поставки конкурентоспроможної продукції. Тепер важливо мати що експортувати», – каже голова Торгово-промислової палати Молдови Валеріу Лазер.

Молдовська продукція експортується з нового порту до понад сорока країн, тоді як раніше вона транспортувалася переважно до Росії.

EURONEWS 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua