"Китайські підробки видавали за світові бренди"

Євген ЛОГАНОВ
26 березня 2016

У наш час технічного прогресу шахраї дедалі частіше використовують у своїх злочинних схемах новітню техніку й унікальні можливості інтернету. Так, нещодавно фахівці оперативних підрозділів Головуправління ДФС України в Запорізькій області припинили діяльність підпільного інтернет-магазину, де нелегально торгували несертифікованою електронною технікою, завезеною з Китаю.

За даними оперативного штабу Держфіскальної служби, під час спецоперації «Рубіж-2016» встановлено, що двоє запоріжців, які не були зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, завозили техніку в Україну, порушуючи митні правила. Продукцію вони реалізовували через інтернет-магазин під відомими брендами. Таким чином їхня кур’єрська служба доставила цього товару покупцям на понад 18 мільйонів гривень. Під час обшуків в офісі та місці проживання учасників нелегальної схеми вилучено мобільні телефони, зокрема iPhone 6 і HTC, планшети та аксесуари до них на понад півмільйона гривень, а також документи, які підтверджують продаж «лівого» товару. Триває кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків і зборів.

Фахівці оперативних підрозділів Головуправління ДФС області виявили ще одне шахрайське підприємство, яке через незаконне формування податкового кредиту з ПДВ з фіктивними суб’єктами господарювання ухилилося від сплати податків на понад три мільйони гривень. Проти його посадовців розпочато кримінальне провадження. При цьому державі вже відшкодовано 780 тисяч гривень, а також вилучено з незаконного обігу цих товарів підакцизної групи на чверть мільйона гривень. Ці аферисти використовували в злочинних схемах новітню техніку та технології.

А фахівці відділу протидії кіберзлочинам ГУ Нацполіції області викрили протиправну діяльність 34-річного місцевого жителя, який також реалізовував контрафактну продукцію під виглядом фірмових виробів загальновідомих брендів. Він рекламував продукцію в мережі інтернет і реалізовував її через інтернет-магазин як оригінальні вироби. При цьому використовував бренди всесвітньо відомих фірм-виробників мийних засобів і засобів для гоління, тоді як продукція була з явними ознаками підробки. Поліцейські задокументували факти розповсюдження цієї продукції по всій Україні. Надходила вона до замовника шляхом особистої доставки та з використанням послуг компаній поштових перевезень. Інтернет-аферистові загрожує до шести років позбавлення волі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua