"Кияни — донеччанам: «Браво!»"

Олег ЛИСТОПАД
18 червня 2016

Джаз, наче море, заполонив концертну залу Українського дому. Блискуче виконання композиції Дюка Еллінгтона Маріупольським муніципальним камерним оркестром «Ренесанс» викликало шалені овації глядачів. Такі самі оплески, заохочувальні вигуки лунали і після виступів представників бахмутського, маріупольського, торецького музичних училищ (у кожному з них створено й успішно концертує по кілька різножанрових музичних колективів).

Зокрема бахмутці ввели до свого репертуару чимало творів на музику Івана Карабиця, показавши, що заклад недарма названо його ім’ям.

У хорошому темпі змінюючи один одного, донецькі колективи дедалі більше заводили вдячну публіку. Не підкачали солісти, які виступили з окремими номерами. Драйвово, так, що аж пританцьовували у кріслах глядачі, вжарив духовий оркестр, його енергетику підхопили народні інструменти.

Приємно вразив виступ випускника маріупольського музичного училища переможця «Х-фактор» співака Олександра Кривошапка. Хоч репетиції з колективом рідного музичного училища, за словами самого співака, відбувалися дистанційно, і соліст, і оркестр зуміли показати хороший клас. Усі три пісні — два світові хіти та добре відома всім українським патріотам «Одна єдина» (музика Олександра Морозова, слова Вадима Крищенка) — виконали з такою віддачею, наче це був виступ у Ла Скала або перед стотисячною аудиторією НСК «Олімпійський». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua