"Києво-Печерський заповідник — не екскурсійне бюро"

14 серпня 2012

ІНІЦІАТИВА. Віднедавна ціна на вхідний квиток на територію Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника знижена з п’ятдесяти до трьох гривень. Так різко знижено ціну на вхідний квиток завдяки особистому втручанню Прем’єр-міністра Миколи Азарова, якого обурила цінова політика, що її проводила дирекція Києво-Печерського заповідника. Прем’єр доручив терміново розглянути питання про значне зниження ціни на вхідні квитки.

На думку глави уряду, Києво-Печерський заповідник — історична пам’ятка загальнонаціонального значення, а не «екскурсійне бюро», де відверто заробляють на вірянах і туристах. Микола Азаров особливо зазначив, що ситуація в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику повинна перебувати під особливим контролем, оскільки, за його словами, не зовсім зрозуміло, на що і як витрачаються бюджетні кошти, повідомляє  департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Більше того, за словами глави уряду, ситуація, яка склалася з керівництвом заповідника, виходить «за рамки розумного». У зв’язку з цим Микола Азаров доручив міністрові культури Михайлові Кулиняку в десятиденний термін надати план дій щодо нормалізації ситуації в Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, особливо підкресливши персональну відповідальність міністра за стан справ на цьому об’єкті культурної спадщини країни. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua